Nya ägare till PostNord Termo

01 jul 2020

Postnord renodlar sin verksamhet och i våras bestämde de sig för att sälja sin verksamhet inom dagligvarulogistik i norra Sverige, PostNord Termo. Köpare var en ägarkonstellation bestående av Kyl- och Frysexpressen Mälardalen AB, Dinera Sverige AB, Harsne Managment AB och RN 4 Real AB. Som en del i affären bytte bolaget namn till Kyl- och Frysexpressen Nord AB.

Kyl- och Frysexpressen Nord AB har sitt säte i Umeå, omsätter ca 656 miljoner kr och sysselsätter ca 500 medarbetare som hanterar och transporterar varor inom, till och från norra Sverige.  

– Med denna affär får bolaget en möjlighet att accelerera den resa som är påbörjad att bli Sveriges bästa logistikbolag inom tempererad logistik, säger Jon Widell, VD på Kyl- och Frysexpressen Nord AB. Vi är ett bolag med ett gott renommé hos kunder och anställda och vi vet att vi tillsammans med vårt kunnande kan fortsätta utveckla bolaget med hållbarhet, kvalitet och partnerskap som främsta ledstjärnor.  

De underleverantörer som berörs av affären kvarstår med de uppdrag de har idag till den nya ägarkonstellationen. Kunder och anställda berörs inte av förändringen.  

Bild: Representanter från ägarkonstellationen flankerar säljteamet från PostNord (Niclas Jansson, Erik Olofsson, Christian Persson, Micael Ahlgren)