Vi står bakom elektrifieringslöftet

09 jun 2021

Den 31 maj höll Tomas Eneroth, infrastrukturminister och ordförande för regeringens Elektrifieringskommission, en pressträff där 17 elektrifieringslöften som ska påskynda elektrifieringen av regionala godstransporter med lastbil i hela landet presenterades. Bakom löftena står regeringens Elektrifieringskommission tillsammans med bland annat regioner, länsstyrelser och näringsliv. 

Kyl- och Frysexpressen Nord AB ingår i Jämtlands, Norrbottens, Västerbottens och Västernorrlands Läns elektrifieringslöften med följande formulering: ”Kyl- och Frysexpressen Nord AB har för avsikt att erbjuda transportköparna elektrifierade transporter senast 2025.”

Idag deltog Jon Widell, VD på Kyl – och Frysexpressen Nord AB samt företagets hållbarhetssamordnare Martin Bylund på ett Skypemöte med Elektrifieringskommissionen där de fick presentera företagets elektrifieringslöfte. 

– Vår ambition är att erbjuda våra kunder fossilfria transporter senast 2025, det är en ren överlevnadsfråga för oss. Därför känns det självklart att gå med i Elektrifieringslöftet i de regioner där vi står för en stor del av de regionala godstransporterna, säger Jon Widell. 

Se pressträffen med Eneroth nedan: