Kyl- och Frysexpressen Nord förstärker närvaron i Norrbotten

05 okt 2022

Med start den 3 oktober kör Kyl- och Frysexpressen Nord fler bilar i Norrbotten i egen regi. Distributionen har tidigare utförts av Kjell Grenholms Åkeri i Skellefteå på uppdrag av Kyl- och Frysexpressen Nord.

– Kjell Grenholms Åkeri har gjort och gör ett bra arbete och kommer även fortsättningsvis att ansvara för långväga transporter till och från regionen i våra uppdrag. Det är endast distributionen i Norrbotten vi flyttar över till oss, säger Rainer Nilsson, Chef Produktion på Kyl- och Frysexpressen Nord AB.

I övertagandet av distributionen ingår ett 15 tal lastbilschaufförer och 10 lastbilar med släp. Skälet att företaget väljer att ta över distributionen i egen regi är flera.

– Dels förstärker vi vår lokala närvaro i Luleå och kan bättre utnyttja synergierna med andra kunduppdrag i vår terminal, och dels får medarbetarna närmare till den lokala ledningen då de finns på orten där bilarna utgår ifrån, säger Rainer Nilsson.

– Vi på Kjell Grenholm Åkeri AB har kommit överens med Kyl- och Frysexpressen Nord om att de tar över vår verksamhet i Luleå inklusive fordon och delar av personalen. Vi önskar dem lycka till med distributionen i Norrbotten och ser fram emot att även fortsättningsvis vara såväl en samarbetspartner på långväga transporter som nya utmaningar, säger Sören Grenholm, VD på Kjell Grenholm Åkeri AB.