Kyl- och Frysexpressen satsar i Sundsvall – ny terminal för kyl- och frysvaror

26 jun 2023

PRESSMEDDELANDE 
26 JUNI 2023

Kyl- och Frysexpressen är ett logistikföretag som erbjuder helhetslösningar inom tempererad logistik i hela Sverige. Redan i dag har de en kylterminal i Sundsvall där de lastar om gods som ska distribueras till närområdet eller transporteras vidare ut i landet. Nu utökar de verksamheten i en ny terminal som kan hantera både kyl- och frysvaror.  

-Vi väljer att investera i Sundsvall då vi ser stora möjligheter i regionen. Våra befintliga kunduppdrag ökar och nya kunder tillkommer, vilket gör att vi börjar växa ur vår befintliga terminal. Förutom att den nya terminalen blir större och mer modern, kommer den att innehålla både kyl- och fryslager. Det innebär att Sundsvall blir en lagringspunkt även för frysvaror framöver. Med denna satsning framtidssäkrar vi hantering och distribution av kylda och frysta varor till våra kunder i Medelpad och Hälsingland, säger Jon Widell, koncernchef för Kyl- och Frysexpressen.

Den nya kyl- och frysterminalen blir 5012 kvm med en expansionsmöjlighet om ytterligare 500 kvm. Terminalen kommer att byggas och ägas av fastighetsbolaget Catena. Kyl- och Frysexpressen Nord AB har tecknat ett tioårigt hyresavtal för samtliga ytor i terminalen. 

-Catena ser stora möjligheter i Norrland med den expansiva gröna industri som växer kraftigt i regionen. Den logistiska infrastrukturen behöver expanderas och här kan Catena bistå som partner till våra kunder. Vi är glada att kunna bidra till Kyl- och Frysexpressens expansion i regionen med en ny terminal i Sundsvall, säger Tobias Karlsson, Regionchef Stockholm, Catena. 

Byggnationen inleds sommaren 2023 med planerad inflyttning sommaren 2024.

Kontaktperson:
Jon Widell                                                                        
Koncernchef Kyl- och Frysexpressen                                                                             
073-079 64 43                                            

Kyl- och Frysexpressen är ett logistikbolag som erbjuder rikstäckande helhetslösningar inom tempererad logistik. Fjärrtransporter, distribution, lagring och terminalhantering.

www.kylofrysexpressen.se