Om KoF Nord

Kyl- och Frysexpressen Nord AB är ett logistikföretag som erbjuder helhetslösningar inom tempererad logistik. Vi är verksamma framför allt norr om Dalälven, men i samarbete med partners löser vi transporter och logistiklösningar i hela Sverige.

Kyl- och Frysexpressen Nord - Tempererade transporter - Lastbil på väg över bro i soluppgången
Varför vi går till jobbet varje dag

Vi vill att hela Sverige ska leva. Inte bara storstadsregionerna utan även de platser där bussen går en gång om dagen och det är långt till närmaste granne. Vårt hjärta klappar lite extra för Norrland och för de människor som valt att leva och verka här. Vi vill att de ska kunna köpa färska matvaror i sin butik varje dag, ha möjlighet att äta gott på restaurang då och då samt ha tillgång till läkemedel när de behöver. Vi vill dessutom att företag norr om Dalälven ska kunna växa, vara konkurrenskraftiga och finnas kvar i bygden.
Vi är glada att vi, genom våra transport- och logistiklösningar, kan bidra till just det.

Norrland som bas

Vi är den perfekta samarbetspartnern för företag i södra Sverige som vill nå ut till sina kunder i mellersta och norra Norrland och för företag i Norrland som vill nå ut till sina kunder i resten av Sverige. Vi hittar den perfekta logistiklösningen för dig – till, i och från Norrland.

Tempererad logistik för stora och små företag

Vi erbjuder våra tjänster till alla företag, stora som små, med behov av tempererad logistik.
Bland våra kunder finns allt från stora detaljister inom dagligvaruhandeln, grossister inom restaurang- och storkök till producenter inom livsmedel, hälsa och läkemedel.

Egna resurser och goda samarbeten

Vi hanterar fjärrtrafik till och från Norrland samt distribution från egna terminaler i Sundsvall, Östersund, Umeå och Luleå. Därifrån täcker vi hela Norrland. Genom samarbetspartners erbjuder vi även transporter- och logistiktjänster i resten av landet. För att kunna erbjuda effektiva och hållbara transporter till dig som kund har vi i dag 60 egna lastbilar i vår fordonspark och samarbetar dessutom med ett 20-tal externa åkare.

Meny

Vår vision

Nummer ett i Sverige inom tempererad logistik.

Affärsidé

Vi erbjuder kompletta logistiklösningar för företag med behov av tempererad logistik.

Certifikat

ISO-certifikat 9001
ISO-certifikat 14001

Med rötterna i Norrland,
transporterar vi med precision.