VD har ordet

Kyl- och Frysexpressen Nord - Jon Widell

Vi ska bli det naturliga valet när det gäller tempererad logistik i Sverige

Vi har kommit en bra bit på vägen, men än återstår en hel del arbete. När jag tittar i backspegeln är jag oerhört stolt över den resa vi gjort. 2015 var vi ett bolag som gick med 60 MSEK i förlust och bara fem år senare redovisade vi ett positivt resultat på ca 8 MSEK. Jag får ofta frågan hur vi kunde vända resultatet så snabbt och svaret är 1000 och åter 1000 saker.

Det var ett antal slitsamma år för hela verksamheten, då vi var tvungna att vända på varje sten för att hitta sätt att både sänka kostnaderna och öka intäkterna. Nyckeln har varit att få med hela organisationen. Från chauffören som kan köra mer energisnålt till inköparen som kan förhandla ner inköpspriserna hos leverantörerna och säljaren som kan höja priset ut mot kund. 

Under våren 2020 fick vi nya ägare, då tidigare ägare ville fokusera på sin kärnverksamhet. Kyl- och Frysexpressen Nord AB har nu hamnat i en ägarmiljö där vi har möjlighet att växa och fortsätta den resa vi påbörjade med PostNord men i ett lite högre tempo.

Jag kan med stolthet säga att vi idag är det bästa alternativet för tempererad logistik i Norrland. Vi kan erbjuda den bästa lösningen oavsett om vi pratar om distribution, fjärrtransport, lagring eller hemleveranser. Allt detta tack vare våra fantastiska medarbetare som varje dag, oavsett väder och väglag, ser till att våra kunders gods når ut till rätt plats, i rätt tid och med rätt temperatur. Vi har valt att kommunicera begreppet Tempererad logistik. På Norrländska. Det gör vi för att vi är stolta över vårt norrländska ursprung, men också för att det sätter en ton av egenskaper vi gärna vill förknippas med – pålitlighet, trygghet och kompetens. 

Resan som ligger framför oss känns spännande och utmanande. Vi har antagit utmaningen att vara utsläppsfria senast år 2027. Det är en tuff målsättning, men också helt nödvändig, och en överlevnadsfråga för oss som bolag.  Vi har påbörjat vår omställning och kommit en bit på vägen, men från och med 2022 växlar vi upp tempot rejält. Utöver omställningsmålet har vi slagit fast en ambitiös tillväxtplan för de kommande fem åren, som innebär att vi ska in på nya geografiska marknader och tjänsteområden. 

Jag brinner för den resa som ligger framför oss och ser fram emot att välkomna både nya kunder och medarbetare till vårt företag. Nu är det bara uppåt och framåt som gäller!

Umeå i november 2021

Jon Widell
VD, Kyl- & Frysexpressen Nord

Tempererad logistik.
På Norrländska